Skip to main content

Jom Belajar Buat Keychain & Klip RiBBon

sALAM WARGA KOTA BHARU KELANTAN...JOM KITA BELAJAR BUAT KEYCHAIN SENDIRI...BOLEH TAMBAHKAN PENDAPATAN TAU...MamaDa dulu pun masa belum keje x heran dgn benda nie...nie pun diheret oleh partner Mama..mula2 buat hurggghhh nak patah leher aku dok tunduk jer..ya la kan dah nama menjahit..sampai nak menangis masuk kelas dok jahit..orang dah siap kita 3 jam pun x siap2 lg...dugaan betul...bila dah buat rasa mcm nbest plak..sangkut keychain kat anak nn anak sedara punya beg..fuhhhhh skali diorang bawak...banyak tempahan...apa lagi..jom la join...



KELAS FELT KRAFT

1- KEYCHAIN LOVE
 2- KLIP RAMBUT

TARIKH:29/06/2013
MASA : 8:00PAGI - 12:30TENGAHARI
TEMPAT : BELAKANG PASAR BEREK 12
JALAN ABDUL KADIR ADABI
15200 KOTA BHARU KELANTAN
HARGA:RM30.00/SEORANG

Comments

Popular posts from this blog

AIR TIMUN KEMPISKAN PERUT

Ini kebaikan minuman detoks timun sebagai penyelesai masalah perut buncit. 1. Minuman ini merangsang penyahtoksikan dan penyingkiran toksik dan lebihan hasil buangan dari badan dan membenarkan penyerapan zat makanan yang betul dari makanan. 2. Ia juga melindungi badan daripada kesan buruk radikal bebas dan lain-lain sebatian toksik yang boleh merosakkan kesihatan anda. 3. Minuman ini mempecepatkan proses pembakaran lemak di kawasan perut dan membantu anda menurunkan berat badan dengan cepat. Bahan-bahan: 1/2 biji lemon 1 biji timun Segenggam daun parsley 1 sudu kecil halia diparut 1/3 air masak Cara menyediakan dan meminum: Campur semua bahan-bahan dalam pengisar jus dan kisarkan. Minum setiap malam sebelum tidur. SUMBER : Pa&Ma

Resepi Semperit Dahlia

Cantik sangat dgn kombinasi warna biskut semperit nie..jom cuba dr group kuih muih..nak buat x tau masa..jadi share utk simpanan blog..hehehe.. https://www.facebook.com/pages/Cara-Senang-Buat-Kek SAMPRIT DAHLIA 120g butter (buttercup atau anchor) 50g gula ising 160g tepung jagung 50g tepung castard 1 sudu teh esen vanilla Bbrapa titis pewarna pink Cara2 1. Pukul butter dn gula hingga kembang. 2. Masukkn esen vanilla. Pukul sebati. 3. Ayak tepung jagung dn tepung bersama. 4. Masukkn tepung ke dlm adunan dn gaul sebati... guna tangan yee.. 5. Bahagikn doh kepada 2 bhgn. Bhgn pertama biarkn dgn warna asal. Bhgn kedua dititiskn dgn sedikit pewarna pink dn gaul rata. 6. Kedua2 warna diletakkn secara bersebelahan ke dlm acuan tekan samprit. 7. Tekan di ats loyang yg tlh digris. 8. Bakar suhu 160°c selama 20 mnt. *jangan biarkn doh terdedah pd udara kerana ia akn keras. Klau dh keras mmg susah nak tekan... Klau terkeras juga, tuang sesudu susu segar (susu kotak)... uli sebat...

Bila Dah terpaut dengannya~

Assalamualaikum....uhuk2...berabuk dah mak punya blog neh...lama dah tak bersibuk kat sini...maklum laaa...mak dah mula gila wat kek...Alhamdulillah rezeki anak kan...herm...Mak sentap ni...adew la kawan mak nie...dia baca la mak punya blog...ada ke dia ckp...weh nyah ko punyew blog takdek nama lain ke? bg la vogue cket..ni apa...MAK PUNYEW CITER...hUH sentap aku kejap...xpe la kan nak wat camana...nt la  aku fikir nama apa yang sesuai dengan blog aku nie...semua nya org komen...uuuuuuuuuuwwwwwwwwwwaaaaaaaaaaaaaa~ Kawan mak bagi masa lepas raya jer tau...Sengal...ahahhahaha...sorry nyah mengata ko jap..ko baca ko amok ke ko hangin ke...aku tetap sayang ko..ahahahhahaha~ K lah Mak ade nak post lagi neh...tunggu ek.. ni santapan kek coklat moist yang mak buat...kalo dok area kota bharu,kelantan leh la tempah ngan Mak... tempahan boleh call @ sms ke 0199913537(shida) ade harga kat gambar nie tau.... ChocolateMoist Rice Cake ChocolateMoist Nestum Cake RM2.0...