Bahan2nya:
A
250g cream cheese
1/2 tin / 250g susu pekat
B
1 paket biskut masin (saya guna Golden cracker Julie's)
C
Oat / nestum
# saya guna dua2 sekali (Quacker oat with cereal)
Cara2 membuatnya:
1. Sediakan loyang false bottom pan segiempat bersaiz 8 inci, supaya mudah untuk keluarkan dari acuan nanti. Alaskan dasar loyang dengan plastic wraper.
2. Pukul bahan A hingga lembut & berkrim. Ketepikan.
3. Susun biskut dengan kemas dalam loyang.
4. Sapukan rata adunan cheese sedikit atas biskut yang disusun tadi. Taburkan dengan bahan C.
5. Ulang semua proses tadi hingga biskut & adunan cheese habis. Tutup & sejukkan 1-3 jam atau semalaman baru dipotong.
A
250g cream cheese
1/2 tin / 250g susu pekat
B
1 paket biskut masin (saya guna Golden cracker Julie's)
C
Oat / nestum
# saya guna dua2 sekali (Quacker oat with cereal)
Cara2 membuatnya:
1. Sediakan loyang false bottom pan segiempat bersaiz 8 inci, supaya mudah untuk keluarkan dari acuan nanti. Alaskan dasar loyang dengan plastic wraper.
2. Pukul bahan A hingga lembut & berkrim. Ketepikan.
3. Susun biskut dengan kemas dalam loyang.
4. Sapukan rata adunan cheese sedikit atas biskut yang disusun tadi. Taburkan dengan bahan C.
5. Ulang semua proses tadi hingga biskut & adunan cheese habis. Tutup & sejukkan 1-3 jam atau semalaman baru dipotong.
Share untuk peminat kek ..
maca, sedap pulak biskut lapis cheese ni...
ReplyDeleteboleh cuba yunk...
Delete